Take the risk or lose the chance

'Take the risk or lose the chance' is ook de mantra van de Franse  profwielrenner Romain Bardet.

We Are Ctalents heeft een nieuwe blogger: Miranda Klaver, een jonge meid die met haar motto 'Take the risk or lose the chance’ een opvallende levensvisie uitdraagt. 

Auteur: Miranda Klaver

Hoi mijn naam is Miranda Klaver. Ik ben 20 jaar oud en heb het syndroom van Stickler. Dit is een aandoening van de bindweefsels die zich op verschillende manieren kan uiten. Bij mij uit het zich in de vorm van een visuele beperking. Ik ben dus slechtziend en draag al een bril sinds ik ongeveer 1,5 tot 2 jaar oud was. Mijn bril zorgt ervoor dat ik ver weg net iets meer zie. Ik zie op dit moment met mijn rechteroog maar 5% en aan mijn linkeroog ben ik helemaal blind.

Mijn visuele beperking en ik

Mijn visuele beperking heeft op vele vlakken invloed op mijn dagelijkse leven. Wel ben ik van mening dat dit voor iedereen anders is en beïnvloed wordt door de manier van hoe je bent opgevoed, de mensen waar je mee omgaat en hoe je zelf tegen je visuele beperking aankijkt. Je bent namelijk niet je beperking, maar je bent de persoon die je wilt zijn en daarbij is de beperking slechts een onderdeel van je leven.

Mijn hobby’s zijn … nou ja, hobby’s … iedereen vraagt hier altijd naar en noemt dan een paar dingen op. Ik heb niet echt hobby’s, maar meer dingen die ik leuk vind om te doen dat kan van maand tot maand verschillen. Dingen die ik momenteel leuk vind zijn het volgen van sporten als wielrennen en veldrijden, het zelf beoefenen van wielersport, fotografie/het maken van mooie foto’s, mijn krantenwijk, het kweken van onder andere groenteplantjes en het buiten zijn. 

Het fietsen en mijn krantenwijk zijn dingen die ik het hele jaar door doe en de andere dingen doe ik vooral als het uitkomt. Ook kan ik echt genieten van een avondje bankhangen met een goede serie. 

Ik heb dit jaar mijn MBO-opleiding afgerond en momenteel ben ik op zoek naar een baan. Daarnaast ben ik momenteel bezig met het aanschaffen van mijn eigen racetandem. 

Mijn motto

Je vraagt je misschien af waarom er boven aan mijn blog ‘Take the risk or lose the chance’ staat? Dit zal ik uitleggen. 

Het wielrennen is iets dat ik altijd al een beetje interessant vond, maar sinds 2015 ontdekte ik dat het echt helemaal mijn ding is en ben ik het ook intensief gaan volgen. 

Tijdens het kijken van een koers (ik denk de Tour de France) zag ik op een buis van het frame van de fiets van een Franse ploeg de tekst ‘Take the risk or lose the chance’ staan. Toen ik wat langer nadacht over deze tekst dacht ik "Ja, dit klopt helemaal. Wanneer zich een kans voordoet waarvoor je een risico moet nemen, zullen veel mensen voor de makkelijke weg kiezen en het risico uit de weg gaan. Zij vergeten alleen wel dat ze door het risico uit de weg te gaan, ook de kans verliezen om dit risico te nemen."

Als ik zo kijk naar mijn eigen leven, ben ik dit motto ook meer gaan toepassen dan ik in het verleden gedaan heb. Ik denk ook altijd dat je beter spijt kunt hebben van de dingen die je wel gedaan hebt dan van de dingen die je niet hebt gedaan.

Volgende keer

In mijn komende blogs ga ik onder meer nog schrijven over onderwerpen als school, werk, sport en dan vooral wielrennen. In de loop van de tijd zullen hier nog wel meer onderwerpen aan toegevoegd worden. Ik benader deze onderwerpen vanuit mijn eigen ervaringen en zal zo nu en dan vrienden vragen om hun mening/verhaal.

Heb jij vragen over een onderwerp, wil je informatie naar aanleiding van één van mijn blogs of heb je ideeën voor nieuwe onderwerpen in mijn volgende blogs, dan kun je contact met me opnemen door een privé-berichtje te sturen op Instagram naar @13miranda13.

Ik kijk nu al uit naar de volgende blog, ik hoop jullie ook.

Tot de volgende blog!


Wil jij net als Miranda bloggen over wat je allemaal meemaakt, ontdekt of gewoon interessant vindt? Schrijf je in bij We Are Ctalents, de Ctalents-community van zintuiglijk uitgedaagden, en geef daarbij aan dat je ook wilt bloggen en/of vloggen. Ben je al lid van de community? Neem dan contact op met [email protected].

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.