Sport in de spotlight: Judo als je blind bent

Als je blind of slechtziend bent, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je ook sport. Maar uiteraard zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om dit toch te doen. In de themaserie ‘Sport in de spotlight’ brengt We Are Ctalents deze voor het voetlicht. Voor deze blog schrijft Ciham over judo.

Ciham Auteur: Ciham Fennich

Hoe ik begon met judo

Al maanden liep ik met het idee rond aan judo te willen doen. Ik heb als kind aan judo op school gedaan. Destijds had ik 3 gouden medailles gewonnen en ik vond het erg leuk, dus waarom niet?

Mijn begeleider vanuit Visio had een folder over sporten aan mij gegeven. Zo ben ik eigenlijk op het idee gekomen om te gaan judoën. Ik heb de telefoon gepakt en ben gaan bellen met de docent van een judovereniging in Blaricum.  Ik wil meerdere sporten gaan beoefenen, waaronder judo. Het vergroot mijn zelfvertrouwen en maakt me zekerder. Daarnaast vind ik het fijn om wat aan beweging te doen, voor je lijf, geest en conditie.

Voor judo heb je aardig wat uithoudingsvermogen voor nodig

Bij judo worden krachten gemeten en het is een hele uitdaging om je tegenstander om te krijgen en 20 seconden vast te houden in een houdgreep.Ik heb 2 keer getraind tot nu toe en het ging goed. Ik ben sterker dan ik dacht. De trainingen duren ongeveer een uur of soms iets langer. Ze zijn leuk, maar ook is het hard werken. Mijn ambitie met judo was om eventueel mee te doen aan wedstrijden, maar die worden of weinig gegeven of het is er niet, helaas. 

Als je judo leuk lijkt, schroom dan niet om een judovereniging te bellen of contact op te nemen met only friendship in Amsterdam. Daar worden allerlei sporten beoefend door mensen met een beperking waaronder judo! Ik ben ook begonnen met twee proeflessen watersport & spel en handboogschieten. Ik kom ook op de wachtlijst voor streetdance. Genoeg te doen dus de komende tijd! 


Heb jij ook een leuke hobby, sport of vrijetijdsbesteding waarbij je je niet door je zintuiglijke uitdaging laat weerhouden? Vertel het ons! Stuur je reactie naar [email protected]

 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.