Mozes: Hulp vragen vergemakkelijkt de weg naar succes

Mozes komt uit Suriname. Hij is een studiebol pur sang. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Suriname kwam hij naar Nederland. Aan de Universiteit van Leiden deed hij zijn rechtenstudie nog eens dunnetjes over en nu is hij bijna klaar met zijn master Ondernemingsrecht. Met hulp van Ctalents vond hij een baan bij ABN AMRO, maar studeren is nog altijd zijn hobby. 

Mijn naam is Mozes. Ik ben in Suriname geboren uit Braziliaanse ouders. Studeren is mijn grootste hobby. Ik ben de eerste persoon met een visuele uitdaging die aan de Universiteit van Suriname is afgestudeerd. Met een bachelor Rechten kwam ik in 2013 naar Nederland voor een nieuwe stap op het pad naar het realiseren van mijn droom: wonen in een land waar je niet wordt beoordeeld op je beperkingen maar op wat je presteert. In Nederland vond ik de mogelijkheden en faciliteiten om mijn ambities waar te maken. 

Mijn studie aan de universiteit Leiden: een droom en een hobby

In Leiden begon ik aan een nieuwe universitaire studie: Rechtsgeleerdheid. Ik was onder de indruk van alle technologische ontwikkelingen en mogelijkheden die de Universiteit Leiden bood aan studenten. Zaken als Blackboard (een omgeving waarin je alle PowerPoint-presentaties en de colleges thuis kunt bekijken) waren voor mij nieuw en geweldig om mee te maken. Studeren was iets dat ik al met plezier deed, maar in Nederland werd het een hobby.

In 2017 behaalde ik in Leiden mijn Bachelor's degree in de Rechtsgeleerdheid. Maar ook daarna bleef ik studeren. Inmiddels zit ik in de afrondende fase van mijn master Ondernemingsrecht en is studeren iets dat ik hierna nog veel langer wil doen. Na mijn master wil ik dus nog een tweede master gaan doen, maar ook promoveren en alles wat nog meer mogelijk is.  


Mozes en zijn vrouw in 2017, bij zijn afstuderen aan de Universiteit van Leiden.

Natuurlijk leven we in Nederland nog niet in een perfecte wereld. Er zijn nog meer voorzieningen mogelijk voor mensen met een beperking, maar wat ik hier geweldig vind, is de bereidheid van de gemiddelde Nederlander om te helpen en om altijd een oplossing te helpen vinden. Medestudenten en medewerkers van de faculteit zoals mijn studieadviseur en mijn decaan waren en zijn belangrijke spelers, zonder wie het mij zeker niet was gelukt om zo ver te komen.

De stap naar een baan: Ctalents – de perfecte oplossing

Als slechtziende jurist een baan vinden was niet zo eenvoudig. Bij sollicitatieprocedures werd vaak eerst gekeken naar mijn beperking en naar het feit dat ik een andere nationaliteit heb (ik kom van buiten de Europese Unie) in plaats van naar mijn kwaliteiten en naar wat ik presteer. Maar toen kwam Ctalentsop mijn pad...

Wie mij persoonlijk kent, weet dat wat ik zeg, ook is wat ik meen. Ctalents heeft mij via Lisette op een speciale manier opgevangen. Met een zeer professionele aanpak hebben de verschillende medewerkers van Ctalents mij geholpen om de moeilijke weg naar een baan te begrijpen en te realiseren. En met succes: dankzij hun hulp kon ik aan de slag bij ABN AMRO Bank, waar ik nu werk als Senior KYC Analist. (KYC staat voor 'Know Your Client', red.)

Links op de foto staat Mozes.
Met hulp van Ctalents vond Mozes in augustus 2017 bij ABN AMRO zijn eerste baan.

De kleuren van Brazilië en ABN AMRO

Groen en geel zijn voor mij nu twee perfecte kleuren. Het zijn de kleuren van Brazilië, het land waar mijn roots liggen, maar ook de kleuren van ABN AMRO, mijn eerste werkgever. Bij hen vond ik na mijn studie mijn eerste baan en dit was gelijk ook mijn eerste baan in Nederland. Zo'n baan in een grote organisatie is voor mij een grote uitdaging. Maar met een geweldig team en een perfecte leidinggevende kan het gewoon niet mis gaan!

Mijn gouden tips voor iedereen die studeert of werkt met een zintuiglijke uitdaging: wees leergierig en stel altijd vragen als je iets niet weet. Probeer het niet alles in je eentje, maar vraag indien mogelijk altijd om hulp!

Ook aan de slag?

Heb jij een zintuiglijke uitdaging en ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Ga dan nu naar vacature.ctalents.nl en vind de leukste banen bij jou in de buurt!

Auteur: Mozes Wilhelm Marinho Sanchez jr.

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.