Jessica (24); “Deze serie gaat over mijn weg naar werk”

In de serie 'Op weg naar werk' van Jessica Ernest (24) neemt Jessica je mee in haar weg naar werk. Zij gaat de uitdaging aan om een baan te vinden. In de eerste aflevering stelt Jessica zichzelf voor. Daarnaast vertelt ze in deze blog wat je allemaal in de volgende afleveringen van haar serie kan verwachten.  

Wie is Jessica?

Mijn naam is Jessica Ernest (24). In september 2014 ben ik gestopt met de opleiding 'Meubel scheepsbouw interieur'. Ik werd tijdens de opleiding erg ziek, de oorzaak is nog niet bekend. Als slechthorende kost alles al veel energie. Na 3 maanden revalidatie en 3,5 jaar zonder opleiding of baan startte ik "Stijlvolhoren" en begon ik met het maken van filmpjes over slechthorendheid. En toen kwam er een heel leuk idee!

Foto: Jessica Ernest

 

Foto: Jessica Ernest

Na jarenlang thuiszitten heb ik 1,5 jaar geleden de bijstand aangevraagd, normaal zou je 4 weken sollicitatieplicht hebben. Maar voor de gemeente was het al gauw duidelijk dat dit niet haalbaar was met mijn beperkingen; slechthorendheid en chronische vermoeidheidssyndroom. Na kort overleg bij het UWV en keuring door het UWV kreeg ik een groen sein dat ik in het doelgroep register terechtkwam. En ik kreeg een medische uren beperking zonder dat ik naar de keurende arts was geweest. Vanaf nu begon de weg naar een betaalde baan. Om fysiek sterker te worden en kijken naar mijn uithoudingsvermogen heb ik korte tijd dagbesteding gevolgd. Maar nu ga ik echt op zoek naar werk.

JessicaErnest2

 

Foto: Mijn hulpmiddelen Compilot ll, Roger pen en mijn hoortoestellen Bolero V

Vragen spookten in mijn hoofd

Oké, ik ben gestopt met mijn opleiding. Ik heb vroeger wel bijbaantjes gehad op zaterdag en zondag. Maar het voelt toch anders dan een fulltime of parttime baan. Ik kan niet meer jong volwassen worden voor mijn gevoel en moet toch volwassen worden. Maar hoe bereik ik dit?! Toen bloeide het idee om een serie te maken; de weg van school tot werk of van niks tot werk. Ik besloot deze serie te maken om mijzelf te ontwikkelen. Het is nog een onbekend terrein voor mij: hoe ga ik dit aanpakken? Nadat ik een facebook-post had geplaatst, kreeg ik veel reacties, niet alleen van leeftijdsgenoten maar ook van vele anderen.

Wat zie je terug in de serie?

De serie gaat over mijn weg naar werk: hoe bewandel ik dit pad? Per aflevering ga ik onderwerpen bespreken die ik belangrijk vind. Dit komt er aan bod; zelfverzekerdheid, hoe sta ik achter mijn beperkingen? lichaamstaal, doelgroep register, tolk inzet, werkplek aanpassingen, netwerken, communicatie, vooroordelen, presenteren en vraag en antwoord-video. Ik stel vragen om mijzelf beter te leren kennen. Wat zijn mijn talenten? Hoe ga ik om met vooroordelen van werkgevers? Graag nodig ik jullie uit om deze serie te volgen!

Mede dankzij Grow2Work en Ctalents ben ik tot dit idee gekomen. Er is nog te weinig aandacht aan besteed. Ik vind het heel erg belangrijk dat iedereen zichzelf ontwikkelt en zichzelf goed kent. Veel plezier met het bekijken van het filmpje! Zie ik je volgende keer terug?!

Auteur: Jessica Ernest

Close

50% Compleet

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.