Even voorstellen: Tibbe de Raat, talentmatcher bij Ctalents

Tibbe de Raat werkt als talentmatcher bij Ctalents. Wat doe je eigenlijk als je talentmatcher bent? En hoe is hij bij deze baan terecht gekomen? We are Ctalents interviewde Tibbe en vroeg ook of hij alvast iets kon vertellen over zijn bijdrage aan de netwerkborrel in Deventer op 22 november. 

Tibbe, talent matcher 

Wie ben je en wat doe je?

‘Ik ben Tibbe en ik werk als talentmatcher bij Ctalents. Sinds twee maanden focus ik me op kandidaten in het oosten van het land. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding ‘communicatiewetenschappen’ aan de Universiteit van Amsterdam. Voor deze opleiding heb ik gekozen omdat ik het heel interessant vind hoe communicatie tussen mensen werkt. Na mijn studie heb ik eerst bij een marktonderzoeksbureau gewerkt. De toepassing van communicatie vond ik in de functie die ik daar had niet heel interessant. Ik ben toen geswitcht naar een bedrijf die communicatietrainingen ontwierp voor grote bedrijven. Dat vond ik erg leuk. Ik hield mij daar vooral bezig met de vraag: ‘hoe zorg je dat je mensen met elkaar in verbinding brengt?.’ Daar heb ik mezelf twee jaar mee bezig gehouden. Hierna ben ik samen met mijn vriendin een jaar gaan reizen door Zuid-Amerika. Toen ik terugkwam, ben ik bij Ctalents terecht gekomen. Hier verbind ik nu zintuiglijk talent aan werkgevers. Ik ben dus eigenlijk heel geïnteresseerd in het verbinden van mensen.’

Wat houdt jouw werk als Talentmatcher in?

‘Als talentmatcher benader ik enerzijds mensen die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn en nu of binnenkort op zoek zijn naar een passende baan.  Wanneer iemand zich bij ons inschrijft, heb ik een intakegesprek met deze persoon . Dan probeer ik iemand zo goed mogelijk te leren kennen. Waar word je blij van? Waar wil je naartoe? Waar ben je goed in? Op basis van dit gesprek maak ik een profiel van iemand. Met dat profiel gaan we kijken of we iemand kunnen voorstellen bij werkgevers. Aan de andere kant benaderen we dus ook werkgevers. Die werkgevers proberen we te overtuigen van de krachten en talenten van visueel en auditief uitgedaagden. Dat is kort gezegd wat ik als talentmatcher bij Ctalents doe.’

Je focust je nu op kandidaten en werkgevers in het oosten van het land, merk je nog een verschil in de mentaliteit?

‘Ik vind dat de mensen op een bepaalde manier relaxter en toegankelijker  zijn in het oosten van het land. In Amsterdam lijken mensen toch wat meer haast te hebben. Dat is ook logisch want er is ook een hoop te doen dus dat kan natuurlijk ook leuk zijn. Maar het verschil vind ik dat mensen hier wat makkelijker een praatje maken en het makkelijker is om contact te leggen. Hier maak ik bijvoorbeeld wel eens een praatje in de supermarkt met iemand of roepen er mensen ‘goedemorgen!’ als je op de fiets zit. In Amsterdam gebeurt dat bijna niet.'

Wat hoop jij te bereiken met jouw werk bij Ctalents?

‘Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen, die op dit moment niet overtuigd zijn van hun eigen talenten en krachten, kan overtuigen van hun talenten én hen kan helpen aan een baan die daadwerkelijk iets toevoegt aan henzelf en aan de maatschappij.’

Op 22 november organiseert We are Ctalents een netwerkborrel in Deventer. Jij zal tijdens deze borrel ook wat gaan vertellen. Kan je een tipje van de sluier geven over jouw bijdrage?

‘Ik zal het onder meer gaan hebben over hoe, wanneer en wat je in een sollicitatieprocedure vertelt over je zintuiglijke uitdaging. Vertel je van tevoren of juist na afloop van een gesprek over je auditieve of visuele uitdaging? Daar zal ik zeker iets over gaan vertellen.’


Kom op 22 november van 17:30 tot 19:30 naar de netwerkborrel in de Fabriek in Deventer en maak kennis met Tibbe! Kijk hier voor meer informatie over de netwerkborrel:

 

Meld je aan door te mailen naar: [email protected]

Auteur: Noor 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.