Ctalents Feiten & Fabels

Ctalents ondersteunt young professionals die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij het vinden van betaald werk. Wij zijn de schakel tussen werkgevers en deze werkzoekenden. Onze doelstelling is om young professionals met een visuele of auditieve beperking te voorzien van een reguliere, betaalde baan.

Bij Ctalents denken we in mogelijkheden. We bieden onze kandidaten een uitgebreid trainingsprogramma, waarin zij hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Hierna gaan wij gericht op zoek naar de beste match tussen kandidaat en opdrachtgever.

Feiten en Fabels
Bij Ctalents hebben we een duidelijke visie om op een kwalitatieve manier de werkloosheid onder zintuiglijk talent te verlagen van 70% naar 20%.

We merken dat er soms onduidelijkheid bestaat over onze werkwijze. In dit blog vertellen we je graag meer over de ins en outs van detacheren en reageren we op veelgehoorde vragen over Ctalents.

Werken via Ctalents kost mij geld.
Fabel. De werkgever betaalt de kosten van het detacheren. Voor de kandidaat zijn hier nooit kosten aan verbonden.

Je salaris en je arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde als die van je collega’s
Feit. Je kunt een marktconform en volwaardig salaris verwachten. Dat komt, omdat wij werken met de inlenersbeloning. Ctalents hanteert het salaris behorend bij de functie. Je komt in dezelfde loonschalen als de medewerkers die in (vaste) dienst zijn van het bedrijf. Het loon is dus gelijk aan het loon dat wordt toegekend aan andere werknemers in een soortgelijke functie binnen de betreffende organisatie.

Na het kennismakingsgesprek hoor je niets meer van Ctalents
Fabel. Zodra je profiel volledig is, gaan wij zoeken naar de perfecte match. Dit proces kan enkele weken tot enkele maanden duren. We kijken welke openstaande vacatures voor jou geschikt zijn. Ook gaan we je proactief voorstellen aan werkgevers. Tijdens deze fase onderhoud je contact met je persoonlijke Talentmatcher. Je kunt zelf ook de website in de gaten houden voor vacatures waarvoor jij graag in aanmerking komt.

Bij Ctalents heb ik geen vast contract.
Feit. Onze kandidaten starten met een detacheringscontract voor bepaalde tijd. Na een bepaalde periode gaan ze dan over op arbeidsovereenkomst bij de betreffende organisatie. Wij willen namelijk dat jij een vast contract krijgt bij de werkgever die het beste bij jou past. Maar liefst 90% van onze geplaatste kandidaten is na een jaar nog werkzaam bij de werkgever.


 

Bij Ctalents stop de begeleiding naar het eerste sollicitatiegesprek.
Fabel. Tijdens de zoektocht naar de juiste match kunnen er verschillende sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Intussen ontwikkel jij je via onze trainingen op de Ctalents Academy. Zodra je deze online hebt afgerond ben je klaar om te solliciteren. Natuurlijk helpen wij jou vervolgens bij het voorbereiden van de sollicitatiegesprekken. 

Maar ook nadat je succesvol geplaatst wordt, laten wij jou niet los! Wij zorgen er samen met jou voor dat je een vliegende start maakt. Zo bereiden we de zogenaamde inspiratiesessie voor; een kennismaking met al jouw collega’s waarin je je zelf voorstelt en vertelt wat je met betrekking tot je zintuigelijke uitdaging nodig hebt. En zelfs daarna blijven wij in beeld.

Bij Ctalents staat jouw ontwikkeling centraal
Feit. Bij Ctalents hebben we diverse trainingen ontwikkeld en ondergebracht in de Ctalents Academy. Samen met jou brengen we je trainingsbehoefte in kaart, waarna jij toegang krijgt tot deze Online Academy. Daar kun jij je, eventueel samen met andere werkzoekenden, optimaal ontwikkelen. Denk hierbij aan het trainen van vaardigheden als pitchen, communicatie en feedback, maar ook solliciteren.

Bij Ctalents werk je alleen maar bij banken
Fabel. Ctalents werkt samen met verschillende organisaties. Zo hebben wij kandidaten geholpen aan een baan als administratieve medewerker, maar ook ondersteunende kracht, beleidsmedewerker, (financieel) adviseur, architect, projectmedewerker, marketeer tot consultants. Allemaal bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren.

Ctalents helpt bij het aanvragen van hulpmiddelen op de werkvloer.
Feit. Het team van Ctalents zorgt samen met jouw werkgever voor ideale omstandigheden op je werkplek. Ook wordt er samen met onze partners gekeken naar de beste hulpmiddelen, zodat jij vol energie kan functioneren.

Ctalents biedt alleen detachering aan.
Fabel. Ctalents biedt naast detachering ook jobcoaching en re-integratietrajecten aan. Samen met jou kijken we of je in aanmerking komt voor jobcoaching, zodat we je tijdens het werk ook kunnen begeleiden en extra trainingen kunnen geven. De jobcoaching wordt aangepast aan jouw wensen, om ervoor te zorgen dat je je kan blijven ontwikkelen, ook tijdens het werk.
We bieden 2 re-integratietrajecten aan: Werkfit en Naar werk. In het werkfit traject richten we ons op jou. Wat zijn jouw talenten? Wat vind je leuk om te doen? En wat voor ervaringen heb je al? Bezit je alle werknemersvaardigheden al? Op deze manier gaan we er samen voor zorgen dat je weer met energie op zoek kan naar een baan. Tijdens het Naar werk traject gaan we ons richten op het vinden van een passende baan. Hierbij kunnen trainingen, zoals Solliciteren en Elevator pitch natuurlijk niet ontbreken. Ook gaan we samen motivatiebrieven schrijven en zoeken we naar passende vacatures.

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten via [email protected] 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.