Ctalents Diamond Awards 2020

Mocht jij nou niet bij de ruim 85 mensen behoren die online waren bij de #Ctalents Diamond Awards show en dit om welke reden dan ook gemist hebben, dan praat ik je even bij !

Auteur: Sandra Boertien 

Praten over inclusie gebeurt al jaren. Ctalents wilde nu degenen die écht het verschil maken en uitblinken in het omzetten van woorden in daden met de Ctalents Diamonds Awards in het zonnetje zetten. Hiermee wil Ctalents de wereld inspireren met mensen met unieke talenten en zintuigelijke uitdagingen laten zien.

De show start geheel in stijl met uitdagingen. In dit geval technische uitdagingen. Waarom lijkt de techniek op dit soort momenten nou juist af te haken? Tjah... Maar gelukkig werd er achter de schermen keihard gewerkt en kwam er al snel een live verbinding tot stand. Terwijl we wachtten tot de show zou starten, was er een voorprogramma bezig. Prachtige muziek van Laura Daalder. Laura heeft een visuele uitdaging met haar slechtziendheid, maar dat weerhoudt haar niet om haar talent voor muziek maken in te zetten. We konden namelijk genieten van muziek gespeeld door Laura, op de hobo.

Terwijl men van de muziek genoot was ik druk bezig met de toegankelijkheid van de show onderzoeken. Ik kreeg namelijk de vraag of ik een blog over de show wilde schrijven. Dat is toch een uitdaging als je de mensen niet kan verstaan door slechthorendheid. Ctalents zou Ctalents niet zijn als hierin al in allerlei manieren in toegankelijkheid was voorzien: gebarentolken, live ondertiteling van AVA etc. Heerlijk! Zo kan het dus ook! Want zo vanzelfsprekend is het niet dat organisaties tolken faciliteren, wanneer ze vragen of je aan iets wilt deelnemen of wanneer ze jouw talenten willen inzetten.

De show werd gepresenteerd door Sandra Ballij. Sandra is de oprichter van Ctalents en benoemt hoe belangrijk de missie van Ctalents is: De werkloosheid van mensen met een zintuigelijke beperking (wat bij Ctalents als uitdaging gezien wordt, mooi hé?!) van 65% naar 20% brengen. Dat verdient toch ook al een award op zich 😉!

Vervolgens stelde Sandra de jury voor: Christiaan Eveleens Maarse, Niels van Druten en Anoushka Schut. Een drietal dat bekend is met inclusie, inzet van zintuiglijk uitgedaagde personen met talenten belangrijk vinden in de maatschappij en partners zijn in de missie van Ctalents. Zij hebben zich los van de publiekstemmen verdiept in de genomineerden.

Streng maar rechtvaardig hebben zij gekeken naar wie dé ‘Inspirator Diamond Award’ verdient. Genomineerd waren: Danny van Kesteren (Politie), Jory de Groot (Politie), Astrid Kaag( Brabant Outcome Fund) en Jan Jaap Hamers (KPN). De winnaar kan volgens de jury motiveren, inspireren en enthousiasmeren. Deze persoon spoort anderen aan hun talent in te zetten en heeft het vermogen om boven het vak uit te stijgen en innoveert…. *….tromgeroffel…*      

Astrid Kaag wint volgens de jury.

Door naar de publieksstemmen. Met maar liefst 298 stemmen is volgens het publiek dé inspirator….
*….tromgeroffel…*        

Jory de Groot!

Hier komt Astrid Kaag op de tweede plek met 27 % van de stemmen van het publiek.

Oehf, dat werd even spannend, maar na zorgvuldige berekening achter de schermen is Astrid Kaag de absolute inspirator die de Ctalents Diamond Award in ontvangst mag nemen! Want mede door de inzet van Astrid is het eerste Brabant Outcomes Fund gerealiseerd. Die heeft al tientallen banen gecreëerd voor mensen met een zintuiglijke uitdaging. Astrid is hiermee een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarmee een echte inspirator! Applaus voor Astrid!!
(Dit is het moment dat je thuis achter je laptop mag klappen, of je handen in de lucht gooien en heen en weer draait als je in gebarentaal ‘klapt’ 😊!)

En wat gaat Astrid met deze award doen? “Ik ga hem inzetten en nou ja.. misbruiken, haha! Ik ga hem inzetten om de aandacht op het inzetten van mensen met een zintuiglijke uitdaging te vestigen.” Go Astrid!

Opnieuw mochten we genieten van muziek. Ditmaal door David Aris. Want hey, wie zegt dat je met een auditieve uitdaging geen muziek kan maken? David bewijst als slechthorende DJ dat alles mogelijk is!

Door naar de genomineerde ‘Voorlopers’. Deze organisaties zijn echte voorlopers op het gebied van inclusiviteit! Zij zetten daadwerkelijk mensen met een zintuiglijk talent in de organisatie in en inspireren andere organisaties dit ook te doen. De genomineerde voorlopers waren: De ABN Amro, De ING, de Politie en Vodafone Ziggo. De jury zocht naar een organisatie die inclusief onderneemt. Een organisatie die nieuwe paden bewandelt en hier in uitblinkt. En hoewel ze erg blij waren met alle genomineerden, kon er natuurlijk maar één winnen. De organisatie die een trend leidt, bezig met nieuwe functies creëren en niet de beperking maar het talent ziet…

*….tromgeroffel…*       

De Politie !

Ook het publiek stemt met 51% op: De Politie!

De tweede plek is voor ABN Amro, met 47,6 % van de stemmen.

Vervolgens werden wij voorzien van een stukje cabaret van Johan. Johan is ook weer zo’n zintuiglijk talent, want hij is een dove cabaretier. En een leuke ook! In gebarentaal vertelt hij grappen over de toekomstvisie van de gebarentolk. Hiermee heeft hij iedereen aan het lachen gekregen.

 

En toen was het al weer tijd voor de laatste categorie: ‘Uitblinkers’. Deze zintuiglijke toppers laten zien wat er wel kan. Ze maken concrete stappen in hun carrière en blinken uit in hun vakgebied! De genomineerden waren: Eva Westerhof, Sharon Verbeek, Joost van Loon, Ruben Leeuwen en Tommy Keune.

De jury koos voor degene die zich al jarenlang (en onlangs met succes!) inzet voor de erkenning van Nederlandse Gebarentaal als officiële taal en producten en diensten van de ING heeft ontwikkeld voor mensen met een visuele uitdaging. Dit is natuurlijk niemand anders dan…
*….tromgeroffel…*       

Eva Westerhoff!

Het publiek verkoos met maar liefst 37,5% van de stemmen Rob van Leeuwen als uitblinker.

Hiermee gaat de  Diamond Awards van 2020 voor de ‘Uitblinker’ naar…
*….tromgeroffel…*       

Rob van Leeuwen!

Rob is mede door Ctalents weer aan het werk. Werk waar hij naar eigen zeggen enorm veel plezier aan beleeft. Zijn collega’s vinden hem een absolute een topper op vele fronten. Een vakman op het gebied van duurzaamheidscommunicatie en een vaste waarde in zijn team. Daarnaast is hij ook een verbinder.

Samen champagne drinken was natuurlijk niet aan de orde, zo online. Maar de winnaars waren stuk voor stuk blij en vereerd en beloofden zich in te blijven zetten voor toegankelijkheid en inclusie.

 

Grote dank aan Ctalents voor het organiseren en inspireren. Voor het willen maken van verschil op de arbeidsmarkt voor mensen met een zintuiglijke uitdaging.

Zoals Sandra zegt (heel verwarrend dat we dezelfde naam hebben, maar ik heb het nu over de oprichter van Ctalents): “We can change the world together, maar we hebben elkaar hier wel voor nodig.”
Mij (andere Sandra.. ikzelf dus) rest niets meer dan af te sluiten met : #CtalentsDiamondAwards
(hopelijk maak ik hierdoor ook nog kans op de cursus ‘complimenten geven in gebarentaal’ yaay!)

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.