Creatief bezig zijn als je blind bent

Wendy is graag creatief bezig. Maar wat moet je je daarbij voorstellen als je net als zij blind bent of heel slecht ziet? Wendy vertelt daar graag meer over. Kort na het vertrek van Sinterklaas ging ze met haar collega’s kerststukjes maken.

Auteur: Wendy van der Meer

Creatief bezig zijn ... dat kan ook prima als je niks kunt zien. Je kunt veel dingen namelijk prima voelen, zoals verschillende soorten papier, kralen, bloemen, stoffen…

Het enige wat je niet kunt, is het bepalen van kleuren. Nou ja, dat kan wel, maar dan moet je wel wat hulp hebben van een ziende persoon.

Kerststukjes maken

Laatst heb ik samen met collega’s een creatieve workshop gevolgd in het maken van kerststukjes. We waren met dertien collega’s en twee dames van de bloemenwinkel om ons te begeleiden.

We kregen voor ons eigen kerststukje allemaal een stuk oase, oftewel een blok van dat groene steekschuim. Dat blok plaatsten we op een rechthoekige schaal. De oase was al nat gemaakt. Dat moest ook, want anders kan je er niks in prikken.

Kerststukje (niet gemaakt door Wendy)

 

Kerststukje (niet gemaakt door Wendy) (Foto: © Creative Commons)

Werkwijze

Eerst moest ik bepalen hoe mijn werkstuk eruit moet gaan zien en dan bedoel ik eigenlijk hoe lang het moest worden. Daarna heb ik langs alle zijkanten dennengroen in de oase geprikt, dus tot het rondom helemaal vol dennengroen zat.

De bovenkant van de oase heb ik bekleed met mos. Het mos stak ik vast met krammen. Krammen zijn van die rechte, ijzeren stangetjes in U-vorm, dus een soort nietjes. Die druk je in het mos en de oase. 

In de oase prikte ik ook nog wat takjes van de conifeer en de skimmia. Die laatste hebben bloemen. Verder hadden we roosjes en prikten we er ook nog waxinehouders in. Kerstballen en ovale dingen, waarvan ik de naam kwijt ben, mochten er natuurlijk ook in.

Lampjes vond ik ook leuk en die liet ik door mijn hele kerststukje heen slingeren. Tot slot heb ik het afgemaakt met vijf sterren. Die sterren heeft een van de dames van de bloemenwinkel voor mij gelijmd met het lijmpistool. 

Ik heb heel veel hulp gekregen van de dames van de bloemenwinkel. Volgens mij hadden zij er net zoveel plezier in als wij.

Resultaat

Ik heb al veel complimenten voor mijn kerststukje mogen ontvangen. Helaas heb ik er geen foto van, maar ja, zelf moet ik me alles ook maar in gedachten voorstellen, dus ik denk dat jullie dat ook wel kunnen. Het dennengroen ruikt in elk geval erg lekker.

Hebben jullie ook weleens iets leuks en creatiefs gemaakt? Ga het anders lekker eens proberen, het is hartstikke leuk!


Heb jij ook een leuke hobby, sport of vrijetijdsbesteding waarbij je je niet door je zintuiglijke uitdaging laat weerhouden? Vertel het ons! Stuur je reactie naar [email protected]

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.