Ciham organiseerde een high-tea voor War Child

Ciham Fennich bedacht tijdens een fanclubdag van Marco Borsato het idee om een high tea te organiseren voor War Child. In deze blog voor We are Ctalents deelt ze deze belevenis. Hoe heeft ze het organiseren van de high tea ervaren? Lees snel verder om hierachter te komen! 

Ciham Auteur: Ciham Fennich

Een actie voor War Child opzetten

Ciham met Marco Borsate

Ik ben een groot fan van Marco Borsato. In oktober vorig jaar ben ik samen met Erik, een vrijwilliger van Visio, en een medebewoner naar de fanclubdag van Marco Borsato geweest. Het was een leuke dag vol met muziek, zang en prijzen. Als kers op de taart ben ik met Marco op de foto geweest. Tijdens deze dag werd ons gevraagd om onze ideeën voor een actie voor War Child op kaartjes in te vullen. Ik had een leuk idee dus dat vulde ik in. Een paar weken later werd ik door iemand van War Child gebeld met de vraag of ik de actie wilde uitvoeren. Mijn idee was het organiseren van een high tea. Ik besloot het tea doen en er volgden een paar maanden van voorbereidingen treffen. Ik hield onder andere een overzicht bij van de binnengekomen donaties en ik ging op zoek naar mensen die wilden meehelpen bij het evenement.

Zenuwen maar een geweldige dag 

Het was gelukt om mensen te vinden die zouden helpen. De vrouw van Erik deed de catering, Erik was bezig met de logistiek, de dochters van Erik bakten ook allerlei lekkers en er werd nog veel meer gedaan. Toen de dag aanbrak dat de high tea plaats zou vinden, was ik best zenuwachtig. Gaat het allemaal wel lukken? Zullen de mensen het naar hun zin hebben? Zijn er genoeg hapjes? Gelukkig werd het een geweldige dag! Voor entertainment hadden we ook gezorgd. Erik en zijn band hebben fantastisch gespeeld. Daarnaast heeft een bewoner van Visio Huizen geweldig gezongen en ik heb een zelfgeschreven gedicht voorgedragen.

Trots met het resultaat

Uiteindelijk hebben we een bedrag van €1200,- euro opgehaald! Toen ik die avond thuiskwam las ik een artikel over de actie op internet, super leuk om te lezen! Ik ben erg trots op het resultaat. Ieder kind heeft recht op een waardig en liefdevol leven. Ik weet hoe het is om getraumatiseerd te zijn. Daarom vind ik het belangrijk om getraumatiseerde kinderen te helpen om weer kind te zijn, om een toekomst te hebben, om zichzelf weer terug te kunnen vinden bijvoorbeeld door middel van therapieën die War Child deze kinderen geeft! Zoals velen van jullie weten is Marco Borsato ambassadeur van War Child. Ik vond het fantastisch om deze actie te mogen organiseren en ik zeg volgend jaar weer! Het is fijn om elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn. Dat geeft verbinding. Help kinderen, mensen en dieren in nood. Wil jij ook een actie voor War Child organiseren? Kijk op de webstie van War Child en meld je actie aan!

Ik wil graag iedereen ontzettend bedanken die aan de actie heeft meegeholpen en heeft meegedaan!

Lees hier het artikel over de high tea wat verschenen is op www.ophuizerhoogte.nl 


Ben jij blind, slechtziend, doof of slechthorend en heb jij een bijzondere belevenis die jij graag wilt delen? Mail jouw blog naar [email protected]en wie weet staat jouw blog binnenkort ook op onze website! 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.