Blogster Charissa stelt zich voor

Nieuwe bloggers zijn bij We Are Ctalents altijd welkom. Ook Charissa Kalloe heeft zich onlangs aangemeld. In haar eerste blog stelt ze zich voor.

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Charissa, 24 jaar oud en een ontzettende Apple-freak! O ja, ik ben ook gek op koffie. Via social media ben ik in contact gekomen met We Are Ctalents. Het feit dat ik mijn ervaringen als visueel beperkte met je mag delen door middel van een blog, vind ik ontzettend leuk om te doen.

Ooit is het anders geweest ...

Ik ben niet vanaf mijn geboorte slechtziend. Ik heb namelijk 15 jaar lang goed kunnen zien. Na een lange periode van veel hoofdpijn en niet weten wat de oorzaak is, ben ik uiteindelijk door de opticien doorverwezen naar de oogarts. En toen bleek het goed mis te zijn! De oogarts schrok namelijk zo van de testresultaten dat ik gelijk door moest voor een MRI-scan. Ik bleek een hypofysetumor te hebben, die al lange tijd op mijn oogzenuwen drukte.

Hoe nu verder?

Dan ben je opeens zeer slechtziend en moet je dealen met de gevolgen. Dat is behoorlijk pittig geweest, kan ik je vertellen. Door de juiste hulp en ondersteuning van Visio heb ik veel geleerd. Het is alsof je systeem even gereset moet worden. De meest simpele dingen worden dan ineens onmogelijk. Denk aan drinken inschenken, een broodje smeren of de deur uitgaan. Zonder mijn positiviteit, humor en doorzettingsvermogen zou ik het niet gered hebben.

School en werk

Na het verlaten van het regulier onderwijs, heb ik mijn havo weten te behalen op het speciaal onderwijs. Een moeilijke keuze was het niet, maar moeite met het tempo had ik wel. Voor mijn gevoel mocht het allemaal wat sneller. Misschien had dat wel te maken met het tempo dat ik gewend was in het regulier onderwijs.

Mijn laatste werkervaring was bij de Sociale Verzekeringsbank, maar om gezondheidsredenen heb ik mijn baan helaas moeten opzeggen. Dat vind ik erg zonde, maar daardoor weet ik nu ook wat mijn grenzen zijn. Momenteel ben ik op zoek naar een baan in de buurt van mijn woonplaats, zodat ik niet veel energie kwijt ben aan het reizen.

Vrijetijdsbesteding

Hierboven noemde ik het al. Ik ben een echte Apple-freak. Sinds dat ik visueel beperkt ben heb ik veel producten van Apple. Dit omdat de apparaten van Apple zo toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dan heb je bij mij al een streepje voor.

Ik zit in verschillende groepen die gaan over Apple. Hier worden problemen besproken en vaak probeer ik te zoeken naar een oplossing. Daarnaast kijk ik graag series, houd ik mij bezig met muziek, wandel ik graag en doe ik veel op de computer.

 


Wil jij net als Charissa bloggen over je (zoektocht naar} werk, je dagelijkse bezigheden en alles wat je interesseert? Schrijf je in bij We Are Ctalents, de Ctalents-community van zintuiglijk uitgedaagden, en geef daarbij aan dat je ook wilt bloggen en/of vloggen. Ben je al lid van de community? Neem dan contact op met [email protected].

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.