Blogger Laurie was aanwezig bij de Ctalents Diamond Awards 2018

Op zaterdag 12 mei 2018 werden voor het eerst de Ctalents Diamond Awards uitgereikt. Deze Awards waren voor de werkgevers die een inclusieve werkvloer het beste in praktijk weten te brengen. De uitreiking vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en was onderdeel van het Dutch Harp Festival wat dat hele weekend plaatsvond. Ik ging als blogger naar dit event en vandaag kunnen jullie mijn verslag lezen.

De dag zelf

Een aantal weken geleden kreeg het gehele bloggersteam een mailtje met de vraag wie er wilde bloggen op de Ctalents Diamond Awards. Ik heb nog nooit op deze manier geblogd, dus mij leek het wel een leuke uitdaging. Een uitdaging was het zeker, want Tivoli – en de juiste ingang – vinden was minder makkelijk dan ik vooraf dacht. Gelukkig mocht ik iemand meenemen en dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik heb een vriendin meegenomen die ik al vanaf groep 3 ken en die ik al een aantal maanden niet had gezien, dus bijkletsen was hoognodig. We waren dus al eerder in Utrecht en gingen eerst nog even lunchen. Een tip voor een lekkere, budgetvriendelijke lunch op een rustige locatie: ga naar Hagenau naast de Albert Heijn in Hoog Catherijne. Daar loop je niet in de mensen massa en voor een zaterdagmiddag is dat fijn.

Toen we eenmaal binnen waren, was het eerst tijd om een kop koffie of thee te bestellen. En nee, dat ging niet zomaar. Dit moest namelijk in de Sign Language Coffee Bar, dus in gebarentaal. Uiteindelijk is het gelukt. Na de thee konden we de zaal in, maar niet voordat we wat kartonnen harpjes en een aantal trappen hadden getrotseerd. Op de eerste trap naar boven stonden namelijk allemaal kartonnen harpjes vlak langs de rand, dus als je te dicht langs de leuning liep vielen ze naar beneden. Of erger. Dat is gelukkig allemaal niet gebeurd, maar het was toch wel een klein obstakel.

Bij aankomst in de zaal vond iedereen op zijn stoel een goodiebag. Deze goodiebag bevatte allerlei producten met een link naar de vijf zintuigen. Zo zat er een zonnebril in, evenals een muziekdoosje, koffie en snoepjes.

De uitreiking

Na even te hebben gewacht was het tijd voor de uitreiking. Na een introductie door Sandra Ballij van Ctalents was het tijd voor harpiste Jenny om een stukje te spelen op haar harp. Jenny is blind en komt uit Taiwan. Verder heb ik haar niet meer gezien, waarschijnlijk deed ze mee aan het harpconcours wat na de awarduitreiking plaatsvond. Harpmuziek is niet ons ding en we moesten allebei ’s avonds nog weg, dus dat concours hebben we overgeslagen.

Op de foto zie je het decor van het Dutch Harp Festival. De uitreiking van de Ctalents Diamond Awards vond tijdens dit muzikale event plaats.

Er waren drie categorieën voor de awards, namelijk:

 • De inspirator; Wie inspireert anderen het meest om inclusie op de werkvloer waar te maken?
 • Voorloper; Wie heeft inclusie al zodanig gerealiseerd dat het ook is geslaagd?
 • Ambitie; Wie is het meest ambitieus op het gebied van inclusief werken?

Per categorie waren er een aantal genomineerden. Deze genomineerden zijn allemaal beoordeelt door een vakjury. De vakjury bestond uit:

 • Chantal Nijkerken-de Haan: lid van de Tweede Kamer fractie van de VVD, woordvoerder Sociale Zaken. Zij kon er helaas niet bij zijn.
 • Esther Raats Costee: commissaris bij Van Spaendonck Groep B.V. en zakenvrouw van het jaar 2006.
 • Aart van der Gaag: commissaris 100.000 banen. Reikte de Inspirator award uit.
 • Bart Karis: Oud CEO van Zeeman Textielsupers. Reikte de Ambitie award uit.
 • Sharon Veerbeek: ervaringsdeskundige en nu Senior Consultant Forensic Services bij PwC. Reikte de Voorloper award uit.

Per categorie waren er een aantal genomineerden:

 • Inspirator: Sven Romkes, Ingrid van Kleinwee-Buijink en Ellen Kok. De winnaar was Sven Romkes, werkzaam bij ABN AMRO.
 • Voorloper: ABN AMRO, Margaret Massop van Webmastery en Cor Verbaas van 4 Efficiency Services. De winnaar was Margaret Massop van Webmastery.
 • Ambitie: Rabobank, PwC en Provincie Utrecht. Rabobank kwam hier als winnaar uit de bus.

Er werd een filmpje vertoont van de winnaars.

Na de uitreiking was er nog een borrel. Normaal zou dit de perfecte plek zijn om te netwerken, maar helaas is mij dit niet gelukt. De ruimte was vrij klein en iedereen stond heel dicht op elkaar. Tevens was het lastig om iemand te vinden en daarbij moesten wij al flink onze stem verheffen om onszelf verstaanbaar te maken. Jammer, want zo ging er een netwerk mogelijkheid verloren.

Al met al was het een geslaagde dag en wie weet tot volgend jaar!

Auteur: Laurie

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.