Alleen naar de winkel en afstand houden

Uncategorized May 06, 2020

In deze blog schrijft Lian (blind) hoe zij tijdens de lockdown alleen naar de winkel gaat en probeert 1,5 afstand te houden. Dit is nog best een uitdaging. 

Het is medio maart en de overheid heeft een intelligente lockdown afgekondigd. Dit betekent zoveel mogelijk thuis blijven, alleen naar een winkel gaan en anderhalve meter afstand houden. Omdat alleen naar een winkel gaan best intensief is en anderhalve meter voor mij lastig is in te schatten besluit ik daarom om zoveel mogelijk via internet te regelen. Ik log in bij mijn favoriete drogist. Veel van de producten die ik nodig heb zijn in de aanbieding en ijverig begin ik mijn winkelmandje te vullen, maar bij het tweede product staat ‘niet op voorraad’. Dit blijkt ook te gelden voor product 3, 5 en 6. Als ik wil bestellen en betalen blijkt dat wat ik wel kon bestellen pas over twee weken wordt bezorgd. Dat is wel erg lang, dus ik annuleer mijn bestelling, typ een briefje met alles wat ik nodig heb en wandel met mijn stok naar de drogist. Omdat het een klein filiaal is, mogen er maar tien mensen tegelijk naar binnen en word ik verzocht de looproute te volgen. Anderhalve meter afstand houden blijkt een enorme uitdaging. Voordat ik er erg in heb sta ik te dicht bij een andere klant die verschrikt een stap opzij doet. Algauw kom ik tot de conclusie dat alleen winkelen geen optie is. Gelukkig is een winkelmedewerker bereid met mij de schappen langs te gaan en alles op mijn lijstje in het mandje te doen. Normaal gesproken is fysiek contact daarbij wel praktisch, maar de medewerker probeert dit nu zoveel mogelijk te vermijden en coacht mij door de winkel. Gelukkig is alles aanwezig wat ik nodig heb en ik kan het niet laten om een beetje te hamsteren. Een flink bedrag armer en een zware tas rijker stap ik vermoeid, maar opgelucht de winkel uit. Hopelijk kan ik met deze voorraad vooruit tot na de lockdown…

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.