Verpleegkundige Natascha vindt haar draai in De Gelderhorst

doof/slechthorend werken Jul 03, 2019

Mijn naam is Natascha Pfeiffer (23) en ik ben een net afgestudeerde, dove verpleegkundige. Met mijn eerste baan maak ik veel mee in het vakgebied van de zorg. Ik deel met jullie graag een van mijn ervaringen over de mooie momenten in de zorg. 

Auteur: Natascha Pfeiffer

In september ben ik begonnen met mijn eerste baan, in De Gelderhorst, een zorgcentrum voor oudere doven. Het was voor mij zeker geen makkelijke keuze. In eerste instantie wilde ik gaan kijken bij horende bedrijven, want ik had al diverse stages gelopen bij horende instellingen. Niet alle stages waren even leuk. Vaak kwam het neer op het bekende liedje: jezelf constant moeten bewijzen, steeds weer hetzelfde moeten uitleggen, proberen je best te doen en je heel vaak moeten aanpassen.

Vlak voor mijn diploma-uitreiking heb ik een aantal gesprekken en meeloopdagen gehad bij een aantal horende instellingen. Ik had toen al steeds het gevoel dat ik iets miste. Alleen wist ik nog niet wát dat was.

Een warm gevoel

Omdat ik al eerder vakantiewerk bij de Gelderhorst heb gedaan, kende ik het systeem vrij goed. En ondanks dat ik eigenlijk ergens anders wilde beginnen, ben ik toch gaan solliciteren bij de Gelderhorst. Ik mocht daar op gesprek komen. Ik was gespannen, maar al vóór dat gesprek kreeg ik een warm gevoel dat ik niet kon thuisbrengen. Mensen spraken mij aan. Ze herkenden mij nog. De spanning verdween en eigenlijk begreep ik toen wat dat warme gevoel betekende. Het was een gevoel dat ik ergens was waar ik erbij hoor, waar ik gelijk word behandeld, waar ik serieus word genomen en als belangrijkste, waar ik vooral mijzelf kan zijn met mijn passie om voor mensen te zorgen.

De Gelderhorst, Ede.

 

De Gelderhorst, Ede (Foto: Wikipedia)

Aangenomen!

Ik werd aangenomen en inmiddels werk ik daar al twee maanden. Die twee maanden waren niet altijd makkelijk, omdat ik veel moest uitzoeken en ook erg moest wennen aan mijn eerste baan. Ondanks de moeilijkheden is de spanning verdwenen en voel ik me daar thuis. Daar kan ik mijn kennis delen. Daar is de Gelderhorst voor. Ik denk dat veel dove jongeren dit ook zo ervaren.

Het enige wat ik kan zeggen, is dat je niet alleen bent. We hebben ieder ons eigen levensverhaal maar allemaal zijn we even sterk, omdat we als doven en slechthorenden altijd hebben moeten vechten in een horende maatschappij. Luister naar je gevoel. Je kan het! 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.