Myrthe zoekt werk en maakt mondkapjes

Grafisch vormgever Myrthe is op zoek naar werk en hoopt via Ctalents een leuke baan te vinden. Nu ze vanwege de coronapandemie veel thuis zit, heeft ze de naaimachine opgepakt om mondkapjes en knoopbandjes te maken.

Auteur: Myrthe Strik

Mijn zoektocht naar werk verloopt niet echt soepel. Ik ervaar het als erg lastig om werk te vinden door mijn beperking. Naast dat ik slecht hoor heb ik ook hyperacusis en tinnitus. Tinnitus is bij veel mensen wel bekend als 'die piep na het stappen’, alleen heb ik dat dus altijd. Hyperacusis is wat minder bekend, dit is dat geluid snel te hard is. Wat nogal dubbel is, wanneer je slecht hoort. Hierdoor kan het dus ook voorkomen dat in een gesprek het geluid op het ene moment niet verstaanbaar is voor mij en op het volgende moment juist te hard. Dit heb ik vooral met telefoneren. 

Ctalents

Na een paar maanden zelf naar werk te hebben gezocht, kwam mijn vriend Ctalents tegen: 'Is dit niet iets voor jou?' Vrij snel daarna heb ik me ingeschreven en werd ik uitgenodigd voor een intakegesprek. Voor het gesprek zelf was ik niet zo bang, voor de IQ-test die erna kwam wat meer. Wanneer je al even thuis zit, is dat niet zo goed voor je zelfvertrouwen. Gelukkig verliep het gesprek heel ontspannen, Mileen en Wendeline namen echt de tijd voor mij en lieten me daarna in alle rust de test doen.

Zowel het gesprek als de test zijn goed gegaan! Het is erg fijn dat er zo goed gekeken wordt naar wie of wat je bent, en niet zo zeer naar wat je gedaan hebt. Volgens mij spreek ik voor veel Ctalents-kandidaten als ik zeg dat we op zoek zijn naar iets dat echt bij ons past, waar we met onze zintuiglijke beperking juist op onze plek zijn. Hier sluit Ctalents echt goed op aan. Daarom heb ik ook veel vertrouwen dat ik een echte leuke baan vind via Ctalents.

Hoewel het me helaas nog niet gelukt is om via Ctalents werk te vinden, sta ik er wel heel positief in. Buiten de Jobdates die ze eerder dit jaar organiseerden heb ik ook nog wat andere sollicitaties lopen. Het loopt nu allemaal wat minder vlot door corona, maar zelfs nu merk ik dat ze me niet vergeten zijn. Ik heb bijvoorbeeld ook een sollicitatiegesprek gehad via Skype. Hopelijk hoor ik hier snel wat positiefs over!

Ook kennismaken met Ctalents? Meld je hier aan en wij nemen contact met jou op!

Mondkapjes

Wanneer je al langer dan de coronatijd thuis zit heb je gelukkig wel alle tijd om oude hobby's op te pakken. Met mijn opleiding Grafische Vormgeving heb ik al veel creatieve dingen gedaan, maar daarbuiten ben ik ook bezig geweest met offline werk. Nu heb ik mijn naaimachine tevoorschijn gehaald en ben ik daar weer mee aan de slag gegaan.

Op dit moment ben ik bezig met mondkapjes maken. Veel mensen vinden het erg leuk om de stoffen zelf te kunnen kiezen, daarom geef ik mensen daar ook de kans voor. Op dit moment heb ik ruim 20 stofjes waaruit gekozen kan worden. Ik vind het erg leuk om de positieve reacties te lezen van mensen die mijn mondkapjes ontvangen hebben. Hopelijk maakt dat het feit dat ze gedragen moeten worden iets leuker.

Knoopbandjes

Mondkapjes maken is erg leuk om te doen, maar daarnaast ben ik ook veel bezig met andere toevoegingen. Zo heb ik ook knoopbandjes gemaakt. Dit zijn stukjes stof met knopen die achter op je hoofd moeten. Hierdoor kun je het elastiek van het mondkapje om de knoopjes doen in plaats van om je oren. Zeker als je ze langer op hebt is dat prettig. 

Op dit moment ben ik aan het kijken of het mogelijk is om borduursel op de mondkapjes aan te brengen. Ik heb er een aantal met borduursel gemaakt en ga de komende dagen testen of dat goed blijft zitten in de hete was. Op deze manier blijf ik lekker bezig en kan ik binnenkort misschien nog iets leukers aanbieden aan mensen. Wanneer de mondkapjesdrukte voorbij is wil ik verdergaan met andere dingen maken, zoals gepersonaliseerde cadeaus. Niet als werk, maar gewoon als hobby.

 

Ben jij ook geïnteresseerd in mijn mondkapjes? Kijk dan even op Facebook of Instagram (Freaky Fiber). Je kan ook een whatsapp sturen naar 0613750789.Per mondkapje dat verkocht wordt zal er 1 euro worden gedoneerd naar de voedselbank voor kinderen. 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.