Workshop 'Present yourself': Haal je sterkste kanten naar boven

Ontdek je talenten tijdens de workshop 'Present Yourself’

Een workshop genaamd ‘Present Yourself’, wat kan je daarvan verwachten? Ik ben Noor, 22 jaar, woonachtig in Nijmegen en ik heb deelgenomen aan deze workshop. In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met deze workshop.Terwijl ik een keer verveeld aan het scrollen was op mijn facebook kwam ik een bericht van We Are Ctalents tegen. Ik had nog niet eerder van We Are Ctalents gehoord maar het klonk interessant dus bracht ik een bezoekje aan hun website. Na wat meer te hebben gelezen, werd mij duidelijk dat ik tot de doelgroep van We Are Ctalents behoor. Vanaf mijn geboorte heb ik namelijk een visuele beperking of zoals We Are Ctalents het op hun website noemt, een visuele uitdaging. Ik besloot mij aan te melden bij de community en voor de workshop ‘Present Yourself’. ‘Waarom ook niet?’ dacht ik. Dus vertrok ik op een zekere vrijdagmiddag in december naar Amsterdam om een nieuwe ervaring rijker te worden.

Bij binnenkomst werd ik verwelkomd door de workshopbegeleiders en een aantal andere deelnemers. Na een korte introductie zijn we meteen aan de slag gegaan. “Werk in duo’s en stel jezelf voor aan de ander”, luidde de opdracht. Een leuke manier om andere deelnemers te leren kennen en daarnaast ook leerzaam aangezien we elkaar feedback gaven op de wijze waarop we onszelf voorstelden. Het bleef niet bij deze ene opdracht want de rest van de workshop was gevuld met oefeningen en opdrachten rondom thema’s als lichaamshouding, jezelf presenteren en je sterke kanten ontdekken.

Jezelf presenteren zodat je optimaal voor de dag komt

Het belangrijkste onderdeel van de workshop was voor mij de presentatieronde. Tijdens de presentatieronde, die aan het einde van de workshop plaatsvond, presenteerden alle deelnemers zichzelf aan de rest van de groep. Er werden veel tips en tops uitgedeeld waar hopelijk iedereen profijt van gaat hebben. Eén van de tips die mij goed is bijgebleven is om tijdens een presentatie over jezelf, altijd uit te gaan van dat wat je kunt, waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Mensen met een zintuiglijke uitdaging beschikken uiteraard over kwaliteiten die niet onopgemerkt mogen blijven. Natuurlijk wil ik mezelf ook zo goed mogelijk presenteren wanneer ik een potentiële werkgever ontmoet en ik ben dan ook blij met de tips en tops waarmee ik naar huis ben gegaan.

Na afloop van de workshop werd er nog geborreld met de deelnemers en de mensen van We Are Ctalents. Wil je dus weten wie de mensen achter We Are Ctalents zijn en waar zij zich mee bezig houden? Dan is de borrel een zeer geschikt moment daarvoor.

Mijn ervaring met de workshop ‘Present Yourself’ is erg positief, dit is mede te danken aan de positieve en informele sfeer die in de groep ontstond en de begeleiders van We Are Ctalents die open en enthousiast zijn. Mocht je dus nog twijfelen over je deelname, ga erheen! Ik heb er zelf zeker geen spijt dat ik op die vrijdagmiddag in de trein naar Amsterdam ben gestapt.

Auteur: Noor Colpaert

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.