Vrije tijd

Blogger Ylona vond kort geleden een nieuwe baan. Een baan met veel zittend werk. Daarnaast is ze druk met haar website en vrijwilligerswerk. Vrije tijd om te ontspannen is voor haar echt quality time. Hoe lukt haar dat?

Auteur: Ylona Keur

Zoals jullie weten heb ik een eigen website, werk ik vier dagen in de week, en doe ik nog verschillende vrijwilligersactiviteiten. Om dit vol te kunnen houden, moet je tijd inplannen voor jezelf. In deze blog vertel ik wat voor mij vrije tijd is.

Wat is vrije tijd?

Vrije tijd is een ruim begrip, wat voor de ene persoon ontspannend is kan voor de ander juist andersom zijn. Als je vrije tijd hebt moet je iets doen wat jij leuk vind. Dat is voor mij de belangrijkste regel. Daarbij helpt het als je veel hobby’s hebt. Kijk ik naar mijzelf dan kom ik vaak tijd te kort.

Ik heb zoveel dingen die ik leuk vind. Ik lees graag, luister muziek of ben te vinden in de sportschool. Ik heb een baan waarbij ik veel zit, daarom is het voor mij prettig dat ik in mijn vrije tijd lekker kan bewegen. Ik vind een gezonde levensstijl belangrijk. Ondanks dat je in beweging bent, ontspant dat juist heel erg. Je hoeft nergens aan te denken en soms maak je zo goede beslissingen, omdat je daarvoor dan alle ruimte in je hoofd hebt.

Rust nemen

Maar na een lange week werken is het ook gewoon goed om echt rust te nemen. Dat doe ik met muziek. Er zijn heel veel verschillende soorten muziek, waardoor je voor elke stemming of elk gevoel wel een passend nummer vindt. Ik vind het heerlijk om achter mijn pc nummers te luisteren en videoclips te bekijken.

Muziek geeft vaak echt je gevoel weer. Zo word ik er vrolijk van, doordat ik lekker kan meezingen. Op die manier kan ik met muziek soms beter uitleggen wat ik denk of voel dan met woorden.

Verandering van omgeving

Maar alleen ontspannen is niet altijd leuk. Soms heb je behoefte aan een goed gesprek of een andere omgeving. Daarom ga ik ook regelmatig lekker op stap. Denk hierbij aan een keer gezellig winkelen, lunchen of naar een vriendin. Want sociale contacten zijn ook echt van belang.

De meeste dingen die ik hierboven heb omschreven zijn prima te doen als je minder zicht hebt. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere manieren om te ontspannen in je vrije tijd. Je hoeft ook niet altijd rekening te houden met je beperking. Soms is het leuk om de grens op te zoeken. Daar kan je veel van leren en tegelijk geniet je van iets nieuws. Wat je doet en hoe je het doet maakt echt niet uit.

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.