Sencity Festival: "Het allergrootste feest voor mensen met een auditieve beperking!"

Nederlandse bekendste festival voor doven en slechthorenden komt er weer aan! Dit evenement wordt jaarlijks in diverse landen georganiseerd. Op zaterdag 10 maart is het weer zover, dan kun jij al je zintuigen laten prikkelen tijdens Sencity Festival in TivoliVredenburg. Het team van We Are Ctalents is ook aanwezig net als We Are Ctalents blogger, Jessica Ernest. Zij is er dit jaar voor het eerst bij. In deze blog lees je haar verwachtingen van Sencity Festival 2018.

Verhalen van bezoekers

4 jaar geleden kreeg ik slechthorende en dove vrienden. Sindsdien kreeg ik ieder jaar de vraag: "Ga je mee naar Sencity Festival?" Mijn reactie was altijd: "Nee, ik sla dit jaar over, wellicht een ander jaar". De volgende dag hoorde ik van mijn vrienden dat het echt tof was en dat ik wat had gemist. Er waren sign-dansers, goede muziek en leuke mensen. 

Na 4 jaar elke keer weer gevraagd te worden, heb ik dit jaar toegezegd dat ik ga. Ik ga op 10 maart mijn eerste Sencity-avontuur beleven. Dit is de 55e editie al van Sencity Festival! Na al die verhalen ben ik heel erg benieuwd hoe ik het ga beleven. Sencity Festival is het allergrootste feest van het jaar voor mensen met een auditieve beperking!

Wat kan je verwachten van Sencity Festival?

Op zaterdag 10 maart om 15:00 uur gaat Sencity Festival van start. Wat staat er allemaal op het programma? Er zijn 's middags theatervoorstellingen die toegankelijk zijn voor alle doven en slechthorenden. Daarnaast kun je ook genieten van inspirerende sprekers, interactieve kunst, de uitreiking van de Podiumbeest Awards, workshops, talkshows en nog veel meer. Er is dus sensatie op alle vlakken gedurende dag. Laat je prikkelen door eten & drinken, muziek, video’s en sign-dansers. Geniet van muziek aan de hand van aromajockeys, foodjockeys, signdancers en VJ’s. Kijk voor het hele programma op de website van Sencity Festival.

Voor de echte feestbeesten verzorgt DJ Mickster tussen 23:00 en 03:00 uur de afterparty, dit is een groot feest voor iedereen! De toegang tot de afterparty zit inbegrepen bij het SencityFestival ticket. Iedereen gaat de nacht dansend tegemoet. Voor doven zijn er trillingen waar zij op kunnen dansen. Ik ben erg benieuwd naar de sfeer. En het leuke is; je kan vrijwel met iedereen communiceren in gebarentaal!

Wil je een indruk van Sencity Festival? In onderstaande video zie je hoe tof het vorig jaar in Rotterdam was!  

Ga jij ook?

Zie ik jou ook bij Sencity Festival? Ga je voor het eerst of ben jij er vaker geweest? Ik weet zeker dat ik erg ga genieten van deze avond. Een van de weinige avonden die toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Meer informatie is te vinden op: http://www.sencity.today/nl/

Auteur: Jessica Ernest

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste artikelen en de leukste events? Schrijf je dan in bij onze communityen ontvang de leukste artikelen in je inbox! 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.