Sandra deed mee aan het TV-programma 'Minister van Gehandicaptenzaken'

lifestyle Jun 18, 2019

Sandra Ballij deed mee aan het programma voor de nieuwe minister van gehandicaptenzaken.

 

17 juni van 21.15 to 22.15 uur op NPO 1 kon je op Sandra Ballij stemmen als de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken. Sandra is o.a. initiatiefneemster van deze community. De minister komt aan het hoofd te staan van een nieuw op te richten “ministerie", dat opkomt voor de bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap. 2 miljoen mensen die minder kans hebben op een baan; minder goed onderwijs kunnen volgen, minder sociale contacten hebben. En door die omstandigheden vaak minder gelukkig zijn. 2 miljoen Nederlanders hebben geen gelijke kansen. 

‘Sandra droomt van een maatschappij waar een zogenaamde beperking of handicap geen aanleiding meer is voor hokjesdenken, voor nep oplossingen of voor loze woorden’

Sandra heeft een droom. Een droom waarin ieder mens gelijkwaardig is, gelijke kansen heeft, gehoord en gezien wordt voor het talent wat hij of zij is. Sandra droomt van een maatschappij waar een zogenaamde beperking of handicap geen aanleiding meer is voor hokjesdenken, voor nep oplossingen of voor loze woorden. Sandra ziet talenten waar anderen beperkingen zien.

Sandra heeft een droom. Maar Sandra is geen dromer. Zij is een doener, een aanpakker, een regelaar die met haar onuitputtelijke drive zoden aan de dijk zet…..en hoe! Met haar aanpak is zij al meer dan 12 jaar actief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een echte volwaardige en duurzame kans te geven. Zij beïnvloedt grote en kleine bedrijven in NL om daadwerkelijk een verandering op gang te brengen. Zij organiseert workshops voor mensen met een beperking om ze letterlijk en figuurlijk in hun kracht te zetten. Zij is een expert op het gebied van inclusie en participatie en werkt veel samen met andere instanties en hulpverleners om bruggen te bouwen. Sandra weet goede bedoelingen om te zetten in concrete resultaten waarbij zij inmiddels al meer dan 200 mensen met een uitdaging succesvol aan hun droombaan heeft kunnen helpen.

Haar initiatieven zijn niet onopgemerkt gebleven. Als sociaal ondernemer heeft zij al verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Maar Sandra doet het niet om prijzen of lovende woorden. Zij is pas tevreden als haar droom voor iedereen een werkelijkheid is geworden. Zij vindt zichzelf pas succesvol als het niet meer nodig is om mensen te overtuigen van de talenten van een ieder.

De uiteindelijke winnaar van het programma was Rick Brink.

#stemopsandra #anderskijken #ministervangehandicaptenzaken

 

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.