Op reis: Kees in Japan (deel 1)

Kees maakt een bijzondere reis door Japan. In de blogserie 'Op reis: Kees in Japan' vertelt hij over zijn grappige, enerverende en ongemakkelijke ervaringen in dit knotsgekke land. Dit is deel 1 in deze serie.

Japan is een land van perfectie

Zo zijn Japanners heel gedienstig. Als je ze iets vraagt, zullen ze nooit ‘nee’ zeggen, maar je altijd proberen te helpen. Je kan bijvoorbeeld een willekeurig iemand de weg vragen en die loopt dan zelfs een eindje met je mee om je de route te wijzen. Je ziet nauwelijks geen zwerfvuil. Overal zijn schone openbare toiletten. Al het groen wordt goed bijgehouden. De straat en de metro zijn schoon. In de steden rijden de treinen vaak en op tijd. Als je een trein wilt nemen dan weet je dat deze op precies dat tijdstip op dat punt val aankomen.

Japan is druk

Als je vanuit een hoog punt Tokyo bekijkt dan zie je tot aan de horizon alleen maar dichte bebouwing. Er wonen dus veel mensen in Tokyo en Japan. Tijdens de spitsuren is het er inderdaad druk. Het verschil met andere drukke plekken in de wereld, noem maar het Amsterdamse Centraal Station?  Het is minder chaotisch. Mensen  lopen hier in stromingen. Daardoor is het wel druk maar makkelijker te behappen dan in een chaotische drukte. Bij het instappen van de metro zijn er speciale plekken waar je in de rij moet wachten tot de deur open gaat en de mensen uit de trein zijn gekomen, mag je instappen. Er lopen op het perron soms ook mensen rond die ervoor zorgen dat iedereen op z’n plek staat waar die hoort te staan. Als je denkt dat de metro van Amsterdam, Londen of New York druk is, kom dan maar eens naar Tokyo. Daar is het echt druk. De winkelstraten in Japan zijn druk met vele licht- en hgeluidreclames. De straatgevels hangen vol met verlichte billboards, neonreclame en grote reclame beeldschermen. Als je denkt dat Times Square druk verlicht is, kom dan maar eens naar Tokyo.

Japan is heel modern

Laten we beginnen bij het kleinste kamertje. Het toilet in vele Japanse hotelkamers is voorzien van een extra reiningsinstallatie. Naast de pot zit dan vaak een paneeltje waarop verschillende bedieningsmogelijkheden staan. Zo kan je ermee de billen met water spoelen en is er voor dames een stand om de vulva mee te reinigen. De intensiteit en termperatuur van de waterstraal kan worden bijgesteld van zwak tot sterk en van warm tot koud. Ook is er soms een droogfunctie, alsof je op een föhn zit. Ook hebben vele brillen een vewarmingselement in zich waardoor je al warme billen krijgt als je erop gaat zitten. Het toiletpapier is daarentegen niet om over naar huis te schrijven, als je het vastpakt valt het al uit elkaar, laat staan dat je er je neus mee kan snuiten.

Japan heeft natuurlijk het nieuwste van het nieuwste op elektronicagebied. Van megagrote televisie, de nieuwste camera’s (overigens komen bijna alle cameramerken uit Japan) tot de nieuwste Iphone X.

Verder is Japan heel blindvriendelijk. In Tokyo zijn er op veel plekken geleidelijnen en worden ook aanwijzingen in Braille aangegeven. Verder hebben een aantal verkeerslichten geen rateltikker, maar een vogeltje dat gaat piepen als je moet oversteken.

Houd de site in de gaten: deel 2 komt eraan!

Auteur: Kees

Meld je aan bij Ctalents

Wil jij net als Kees een mooie reis naar het buitenland maken, maar weet je nog niet hoe je dat moet aanpakken? Schrijf je in voor de Ctalents community en ontvang de beste tips & tricks.

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.