Kerstgebaren met Casper: lekker wapperen tijdens de feestdagen!

Hoe zeg je 'gelukkig nieuwjaar' en 'Kerstdiner' en 'Fijne feestdagen' in Nederlandse Gebarentaal? Casper Onvlee  laat jou zien hoe je jouw familie,  vrienden en collega's in gebarentaal een fijne kerst en oud & nieuw kan wensen. 

Fijne feestdagen

Beschrijving:
Casper zit in de Sign Language Coffee Bar. Hij start met het gebaar voor 'fijne': duim en wijsvinger tegen elkaar aan met één vlakke hand (zijn rechterhand). Hij beweegt zijn hand voor zijn borstkas. Daarna doet hij het gebaar voor 'feest':met twee handen, duim en pink omhoog (naar buiten toe), rest van de vingers naar beneden. Daarna duimen tegen elkaar aan en een beweging naar buiten en boven. Tot slot het gebaar voor dagen: hij houdt zijn wijsvinger tegen zijn wang.

Gelukkig Nieuwjaar

Beschrijving:
Eerste gebaar: gelukkig. Open hand, met de palm naar de borst toe, over de borst wrijven. Daarna het gebaar voor nieuw: een halve draai met een vuist, duim omhoog. Daarna het gebaar voor jaar: twee vuisten die bij elkaar komen, met de vingers tegen elkaar aan.

Sneeuw

Casper maakt het gebaar voor sneeuw. Twee platte handen, met de vingertoppen naar de camera toe, van boven naar benden wiegend.

Kerstdiner

Omschrijving:
Allereerst maakt Casper hier het gebaar voor kerst: alsof je de omtrek van de kerstboom in de lucht tekent met twee handen. Met wijs- en middelvinger start hij boven, maakt soort halve driehoekjes naar beneden toe. Van smal aan de bovenkant naar breder uitlopend naar beneden. Vervolgens het gebaar voor diner, met twee handen wijs- en middelvinger van je af en naar je toe bewegen.

Eet smakelijk!

Omschrijving:
Casper maakt hier eerst het gebaar voor eten. Hij maakt een  vuist met zijn rechterhand, met de wijsvinger iets uitstekend, de duim aan de buitenkant. Die beweegt hij een klein stukje van en naar zijn mond. Daarna het gebaar voor smakelijk, zoals veel mensen het kennen: naast het hoofd wapperen met zijn rechterhand.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan?

Bij Ctalents zijn we altijd op zoek naar dove of slechthorende talenten die aan de slag willen gaan bij inclusieve organisaties. Bekijk onze speciale pagina voor mensen met een auditieve beperking en kijk samen met ons naar jouw mogelijkheden voor het vinden van een baan.

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.