Karolien: stap uit je comfortzone! Ga op kamers.

Karolien (36) is slechthorend en heeft op het hbo haar propedeuse in Journalistiek gehaald. Vervolgens is zij naar de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) gegaan, waar ze haar studie Sociale geografie met goed gevolg heeft afgerond. Tijdens haar studie maakte Karolien gebruik van hoortoestellen. “Ik heb op de middelbare school soloapparatuur gebruikt, maar kreeg daar een hekel aan door alle technische mankementen die er destijds waren.”       

                  Karolien is slechthorend en studeerde met succes

Fantastische studie-adviseur

Op Karoliens studie waren aanpassingen goed geregeld, wat mede te danken was aan het feit dat het geen grote studie was. Daardoor was het gemakkelijker om zaken geregeld te krijgen. “Voor problemen was er daarnaast een fantastische studieadviseur, en de RuG had zaken als vergoeding bij studievertraging door een beperking goed op orde.” Zelf had ze overigens geen last van studievertraging: ondanks een bestuursjaar, extra vakken en een half jaar studeren in het buitenland was ze binnen vijf jaar klaar.

Fijne vriendengroep

Op sociaal gebied ervoer Karolien ook weinig problemen tijdens haar studie. Ze zegt dat het op dat vlak beter ging dan tijdens haar middelbareschooltijd: “Natuurlijk kost een avond kroeg mij veel meer energie dan anderen, maar mijn vrienden vonden dat geen probleem. Ik heb een fijne vriendengroep opgedaan die ik nog regelmatig zie of spreek.”

Stap uit de comfortzone: ga op kamers

De belangrijkste motivatie voor Karolien om voor Sociale geografie te kiezen, was dat ze het boeiend vond. Een van haar tips is dan ook: “Kies een studie die je interessant lijkt.” Daarnaast zegt ze dat het belangrijk is om met de studieadviseur te praten over de beperkingen en mogelijkheden. Ook raadt ze studenten aan om uit hun comfortzone te komen, en dus op kamers te gaan wonen. Haar belangrijkste tip is echter: “Geniet van je studietijd!”

Meld je aan bij Ctalents community

Ga jij binnenkort studeren en wil je weten hoe anderen dat doen? Meld je aan voor onze community!

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.