Jessica gaat bloggen

De bloggersgroep van We Are Ctalents groeit als kool: steeds meer nieuwe bloggers geven acte de présence. Ditmaal stelt Jessica Langenhoff zich voor.

Auteur: Jessica Langenhoff

Hoi! Ik ben Jessica Langenhoff. Sinds kort helpt Ctalents mij bij het vinden van een betaalde baan die ik lang vol kan houden. Bloggen was al langer een wens van me. De kans die Ctalents daartoe biedt, pak ik graag aan.

Tinnitus en spraakverstaan

In 2008 kreeg ik tinnitus door een acute gehoorbeschadiging. Uit onderzoek bij de KNO-arts bleek dat ik een dipje heb in het spraakgebied van beide oren. Ook de hoogste tonen hoor ik slechter. Jarenlang heb ik er goed mee kunnen leven. 

In 2012 werd de piep in mijn oren te heftig en ben ik op zoek gegaan naar hulp. Mijn gehoor ging ondertussen langzaam verder achteruit. Een hoortoestel dragen bleek een oplossing. Met een verwijzing van de audioloog kreeg ik dat ook nog grotendeels vergoed: mijn verlies in decibel is nog te weinig om het volledig vergoed te krijgen. 

Sinds anderhalf jaar heb ik twee hoortoestellen. Nu hoor ik weer symmetrisch en dat is erg fijn. De tinnitus is vervelend maar goed uit te houden. 

Mijn grootste probleem is het verstaan van spraak in een rumoerige omgeving. Ik hoor nog best veel, maar begrijpen wat er gezegd wordt is lastig. Mijn hoortoestellen uitzetten betekent meer tinnitus en nog steeds veel omgevingsgeluid. Het blijft zoeken naar de optimale manier om daar mee om te gaan. Daarom ga ik af en toe naar informatiebijeenkomsten. 

Grip op mijn energie

Op 23 november was ik bij de workshop 'Grip op je energie' van Slechthorend Amsterdam en Werkpad. Het was vlakbij de Albert Cuijpmarkt, één van de bekendste markten van Nederland. Ik kwam daar vroeger vaak en heb er goede herinneringen aan. De laatste jaren kom ik er veel te weinig. Dus even lekker gewinkeld (of hoe noem je dat als het om een markt gaat?) en wat mooie lappen stof gekocht. Het maken van kleding en allerlei andere dingen van textiel is mijn grote hobby . Het is gelukt om niet te veel te kopen… Daarna even rust gepakt: met mijn hoortoestellen uit geluncht in een grappig klein restaurantje. De burger met tzatzikisaus was erg lekker!

Tijdens de workshopbijeenkomst hoorde ik niet heel veel nieuws. De erkenning en herkenning is altijd fijn. Daarbij zakt de kennis na verloop van tijd weer een beetje weg, dus een herhaling kan geen kwaad. Een zaaltje vol leeftijdgenoten met hoortoestellen is ook gaaf. Dankzij de schrijftolk heb ik alles meegekregen. 

BLØF in de Hooglandse kerk

Daarna terug naar Leiden. Ik ontdekte dat ik nog op tijd kon zijn voor een kerkdienst met muziek van BLØF.  Dus daarheen gegaan. Een kennisje was verbaasd mij daar aan te treffen: 'Jij houdt toch niet zo van popmuziek?!?' Hmm … nee, vaak is het me te hard en ik versta de teksten niet. Maar door mijn zoon en het nummer 'Zoutelande' ben ik BLØF wel gaan waarderen.

Helaas was de ringleiding uitgeschakeld, die zou storing geven met de muziekinstallatie van de band. Door handig te spelen met de instellingen van mijn hoortoestellen, kon ik toch wel veel meekrijgen. Lang leve het appje op mijn mobiel!

De teksten van de nummers werden op een groot scherm geprojecteerd met hele series gave foto's. Dus die las ik lekker mee. Het was een belevenis om dit mee te maken in één van de mooiste oude kerken van Leiden.

Na afloop heb ik de custom made, blauwe, elektrische gitaar van een van de bandleden nog even van dichtbij bewonderd. De dag erna werd dan een 'bijkomdagje', maar dat had ik er graag voor over.

 

Close

50% Compleet

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.