Het is fijn om leuke hobby’s te hebben!

Ciham vertelt wat haar hobby’s zijn, maar ook hoe die haar helpen zich te uiten. Met een prachtig gedicht laat ze zien dat het ook echt werkt!

Auteur: Ciham Fennich 

Ook als je blind of slechtziend bent kun je veel hobby’s hebben en ervan genieten. Dat geldt ook voor mij. Behalve van lezen, wat ik in gesproken vorm doe of in braille, houd ik ook van muziek luisteren en muziek maken. 

Ik drum graag en af en toe zingen vind ik heerlijk.Ook hoorspelen in allerlei verschillende genres vervelen mij nooit. Ik kan hier lang en geboeid naar luisteren met een kop koffie of thee en wat lekkers.

Schrijven

Tussendoor schrijf ik ook graag. Afgelopen januari is bij uitgeverij AquaZZ mijn autobiografische roman De weg naar tiramisu uitgekomen. Dit boek is inmiddels door Passend Lezen in productie genomen en zal dan medio november als gesproken boek en brailleboek verschijnen.

Ook schrijf ik gedichten. Gedichten hebben iets speciaals. Je kan hier net zoals bij muziek maken je gevoelens en/of emoties in kwijt. Mijn gedichten hebben verschillende thema’s. 

Schrijven deed ik als kind al en ben ik altijd blijven doen. Als je het soms moeilijk vind om iets in woorden uit te drukken, kun je het ook aan iemand schrijven. Dat heeft mij vaak geholpen. Onderstaand gedicht is voor jullie!

Je staat niet alleen

Ik voel je angst,

Raak je schouder aan,

Je schrikt kort,

Vertwijfeld kijk je me aan,

Een glimlach doet je gezicht oplichten,

Ik fluister je naam,

Doe een poging je gedachten

Op iets anders te richten,

Ik neurie en begin een lied,

Ik zie je angst en verdriet,

Even wegvagen,

Uit je ogen,

Voorzichtig klinkt je stem,

Je tranen drogen,

Je staat niet alleen,

Met onze stemmen,

Zo krachtig en vol vuur,

Verdrijven wij de angst,

En het verdriet uit onze harten,    

Verwelkomen wij de blijde melodie,

De tonen van dit lied,

We staan niet alleen,

Samen staan we sterk,

Met zoveel kracht,

Met onze muziek,

Voelen we de atmosfeer om ons heen,

Hij verandert, hij deint mee,

De lucht straalt van de klanken,

En de liefde om ons heen.


Ciham Fennich, 2020


Ben je geïnteresseerd in (de papieren versie van) het boek dat Ciham heeft geschreven? De weg naar tiramisu gaat over Sabrina, een visueel beperkt 15-jarig meisje dat door een moeilijke thuissituatie de ziekte anorexia/boulemia nervosa ontwikkelt. De ondertitel van deze autobiografische roman luidt dan ook: 'Zal ze ooit weer van eten kunnen genieten?'

Het boek is verkrijgbaar bij Bol.com

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.