Floris leert Excel-vaardigheden om efficiënter te werken

Floris won afgelopen jaar via We are Ctalents een Excel training verzorgt door Babbage. Ben jij benieuwd hoe Floris de training ervaren heeft en wat hij ervan opgestoken heeft. Lees dan dit interview met Floris!

Excel toepassen in nieuwe baan

Afgelopen jaar las jein een interview met Floris dat hij door te netwerken een baan vond bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Inmiddels heeft Floris een andere baan, hij werkt sinds begin februari 2019 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is hier medewerker secretarieel. Toen hij besloot deel te nemen aan de Excel winactie dacht hij dat Excel vaardigheden handig zouden kunnen zijn voor zijn nieuwe baan. ‘Ik dacht dat ik het goed kon gebruiken op mijn nieuwe werk maar ook voor thuis leek het mij handig, bijvoorbeeld om je financiën overzichtelijk te maken.’

Efficiënter te werk gaan dankzij de training

Abdel van Babbage kwam bij Floris langs om de training te geven. ‘Abdel had ik al eerder ontmoet want hij heeft eerder de Readit Air bij mij geïnstalleerd. Tijdens de Excel training heeft hij vooral de basis uitgelegd. Ik probeer zowel op mijn werk als thuis zoveel mogelijk non-visueel te werken. Doordat ik nu een aantal sneltoetsen heb geleerd kan ik ook in Excel non-visueel mijn weg beter vinden.’ De Excel training heeft voor Floris dus zeker een toegevoegde waarde op professioneel gebied. Nu kan hij op zijn werk binnenkort andere taken gaan uitvoeren waarin Excel een rol speelt.

Tips voor andere werkzoekende met een visuele uitdaging

Floris heeft de afgelopen tijd ervaring opgedaan met het zoeken naar werk en deelt nog graag een aantal tips voor andere werkzoekende met een visuele uitdaging. ‘Je hebt best wat geduld nodig. In mijn geval had ik geduld nodig omdat ik te maken het met het UWV en er allerlei dingen geregeld moesten worden. Door blijven zetten en aan je eigen vaardigheden blijven werken werkte bij mij goed. Ik ging ook naar netwerkbijeenkomsten en via via ben ik terecht gekomen bij de baan die ik nu heb.’

Wil jij jezelf ook blijven ontwikkelen?

Wil je online training Excel volgen? Meld je dan hier aan!

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.