Dagboek van Femke: Kunst, cultuur en prachtig weer!

Femke Keupink (29) is slechthorend en schrijft maandelijks voor We Are Ctalents een blog over van alles wat zij in haar dagelijks leven meemaakt. Deze keer schrijft ze over een weekendje weg. Ze ging naar het Quiltfestival in Warffum en naar 25 jaar Kunst in het Volkspark in Enschede. Lees je mee?  

Wat heerlijk, een weekendje weg! Het begon al op vrijdag. Mijn moeder en ik hadden er veel over gepraat en we hadden van tevoren een logeerplek geregeld bij mijn tante. Eindelijk was het vrijdagmorgen. Mijn moeder was er al in de ochtend om me op te halen en de fiets op de fietsendrager te zetten.

Naar het Quiltfestival 

Toen we alles klaar hadden, gingen we op weg naar Warffum, naar het Quiltfestival. Mijn moeder quilt heel graag. Quilten kennen sommige mensen wel van de mooie dekens die de Amish maken. Maar het is veel verder gegroeid, mensen maken van stof de meest mooie kunstwerken. Tijdens dit weekend zijn er quilts van over de hele wereld te bewonderen. Het thema was Wadden en Zee.

We kregen er op de heenweg al veel zin in. Eenmaal aangekomen begonnen we met een kop koffie en thee. Ondertussen bekeken we wat we allemaal wilden gaan zien en welke kant we op wilden fietsen. Er was een mooie fietsroute uitgezet van in totaal 26 km, met stops om de quilts te bewonderen. Deze quilts bevonden zich in de verschillende dorpen rondom Warffum, in molens, kerken en dorphuizen. Een paar quilts heb ik op de foto gezet. Het was erg mooi allemaal. De ene was meer naar je smaak dan de andere. Maar allemaal even knap gemaakt.

Na een dag van fietsen en quilts bewonderen reden we richting mijn tante en haar man. Daar hadden we een gezellige avond.

 

De volgende ochtend wisten we nog niet wat we gingen doen. Uiteindelijk zijn we richting Groningen gegaan. Een mooie stad en zeker de moeite waard. Heerlijk weer en leuke winkels om te bewonderen en natuurlijk wat leuke dingen gescoord. Na een paar drukke dagen gingen we vol indrukken weer naar huis. Een rustige avond volgde en de volgende dag nog meer leuks.

25 jaar Kunst in het Volkspark

Kunst in het Volkspark in Enschede!!! Het was een jubileum: 25 jaar Kunst in het Volkspark. Samen met een vriendin had ik er afgesproken, maar we kwamen er ook mijn ouders tegen. Altijd gezellig. Het Orkest van het Oosten was aanwezig en ook de Nationale Reisopera was erbij. Dit is altijd erg mooi en ondanks dat ik slechthorend ben, kan ik er echt van genieten. Het was schitterend om de klanken te voelen en sommige zelfs te horen.

Na de opera heb ik samen met mijn vriendin de kraampjes bekeken met alle kunst. Al keken we bij sommige kraampjes elkaar aan met de vraag 'Kunst????' Tja, iemand vindt het vast wel mooi. Maar goed, smaken verschillen. Het was schitterend weer en na twee uur door het park gelopen te hebben, gingen we heerlijk een ijscoupe eten bij de lokale ijszaak. Mijn vriendin en ik namen afscheid voor die middag en we wensten elkaar nog een fijne dag. 

Het was een schitterend weekend.

Auteur: Femke Keupink

De nieuwste blogs lezen? 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze nieuwste blogs. Meld je hier gratis aan!

Meld je aan
Close

Inschrijven bij We Are Ctalents

Vul hieronder jouw gegevens in om gratis en vrijblijvend toegang aan te vragen tot onze trainingen en onze discussiegroep. Wij nemen daarna contact met jou op.